SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Al helemaal als je al in het bezit bent van een mooie smartphone. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een abonnement is een contract waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een luxe telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je maandelijks betaalt een stuk minder zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een SIM Only abonnement ondertekent voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas starten bij €30achtentwintig euro. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je abonnement.
sim only kpn

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone koop je je jaarlijkse kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel regelen dat je na de duur van je contract je toestel voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door het hebben van een SIM Only abonnement, investeer je minder in uitgaven. De meeste bellers betalen namelijk meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een telefonie abonnement is dat je als afnemer zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral handig voor de klant die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only welke provider
sim only t mobile

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is denken wij genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top